Munuaissairaan naisen elämää, hyvää maailman munuaispäivää!

Hyvää maailman munuaispäivää! Tästä päivästä voisin olla täysin tietämättä hyvillä mielin ja terveenä viettämässä vain ihan ihanaa naistenpäivää. Mieheni tuumasi, että voisi olla hyvin tietämättä kummastakaan päivästä ja viettää vain ihan ihanaa miestenpäivää :D
Joka tapauksessa päiväni oli silti loistava, ihan Super. Meillä oli ideointipäivä töistä Hietalahden Villassa. Töiden jälkeen kotona odotti mies lahjan kanssa ja iloiset lapset <3
 

 

 

 

 


Uusi jakku kokeilussa :)
 
 

Munuaispäivän johdosta ajattelin kertoa muutaman ihan perusjutun sairaudestani
Sairastan  vakavaa munuaiskerästulehdusta (FSGS), joka kuuluu haasteellisimpiin munuaissairauksiin.
OIREET:
munuaiset säätelee verenpainetta ja toiminnan heikentyessä alkaa verenpaineet nousta
turvotus ja nesteen säätelyn heikkeneminen, väsymys, heikkous, pahoinvointi ja päänsärky

Elän suhteellisen normaalia elämää, mutta tunnen kehon olevan raskaampi kuin terveenä. Munuaisten toimintaa on jäljellä n. 27%. 2,5 vuotta sairautta takana ja sairaus on edennyt tasaisesti koko ajan. Melkein voi ennustaa, että dialyysit alkaa kahden vuoden sisään saman tahdin jatkuessa.

Dialyysi pelastaa hengen, pelastaa elämän. Ilman munuaisia ihminen kuolee. Olen miettinyt, että hemodialyysi tuntuisi minulle sopivalta vaihtoehdolta, onneksi sitä päätöstä ei vielä tarvitse tehdä. Munuaisten toiminnan loppuessa pissaa ei enää tule ja dialyysi puhdistaa kehon munuaisten puolesta.

Joskus mietin, miten eläisin ja olisin ilman sairautta. Miltä näyttäisin ilman sairautta. Sairaus ja lääkkeet vaikuttaa koko kehoon ja ulkonäköön.

Munuaissairaus iskee hiipien ja salaa, vasta sitten kuin melkein on jo liian myöhäistä voit tuntea oireita.

Sairauteni on parantumaton, mikä tarkoittaa että myös elinsiirron jälkeen sairauteni on olemassa. Voi olla että pärjään hyvin siirteen kanssa tai sairaus uusii siirteeseen ja taas on edessä dialyysi.


Näen kuitenkin tulevaisuuden positiivisena ja kiitollinen olen kaikesta mitä tähän mennessä olen elämältä saanut. Kaiken lisäksi on ihanaa olla nainen, nainen joka nauttii musiikista ja uppoaa sen parissa haaveisiin. Nainen joka on myös äiti kolmelle ja vaimo. Ilman naisia maailma pysähtyy!

-Tuula

Kommentit

Suositut tekstit